Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarak Tatlısı

Tarak Tatlısı
0
39

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tarak-tatlisi.jpg

Tarak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • yarım limon suyu
  • 2,5-3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Ceviz (İçine koymak için)
  • 1 yumurta sarısı (Üzeri için)
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tarak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tarife şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şeker ve suyu ocağa alıp, kaynatalım.
  2. Şerbet kaynadıktan sonra limonu ekleyip, 10 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.
  3. Hamur için karıştırma kabına tereyağ ve sıvı yağı alıp, karıştıralım.
  4. Tereyağın oda sıcaklığında olmasına özen gösterelim.
  5. Karışıma yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt ve limon suyunu ilave edip tekrar karıştıralım.
  6. Limon suyu yerine 1 tatlı kaşığı sirkede ekleyebilirsiniz.
  7. Yavaş yavaş un ilave edelim. 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunuda ekleyip, yoğuralım.
  8. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde etmemiz gerekiyor.
  9. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp, mutfakta kullanmak için özel olarak alınan tarak ile içine ceviz koyarak şekil verelim.
  10. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Bu ölçülerle 37 adet çıktı.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürelim. Yumurtanın içine çok az sıvı yağ damlatırsanız tatlının parlak bir görüntüsü olacaktır.
  12. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  13. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  14. Şerbeti çektikten sonra üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyip servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yeni tariflerde görüşmek üzere. Hoşçakalın♥️.
Tarak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Hamuru için: 1 adet yumurta1 çay bardağı şeker100 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı yoğurt1 paket vanilya1 çay kaşığı kabartma tozu2,5 su bardağı un (Aldığı kadar) İç gereci için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 150 gram tereyağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı irmik1 çay bardağı hindistan cevizi1 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu3-4 su bardağı un (kontrollü koyun) İç materyali için; 1 kase kırılmış ceviz Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı irmik1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı hindistan cevizi125 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)2 adet yumurta (1 sarı yüzüne)1 kabartma tozu1 paket vanilya yahut1 limon kabuğu rendesi1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta akı1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı hindistan cevizi1 paket vanilin1 paket kabartma tozuAldığı kadar un İçi İçin Dilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Ağızda Dağılan Tarak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 100 gram margarin yahut tereyağı1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 yumurta1 su bardağı irmik1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu3.5 su bardağı un İçine Çekilmiş ceviz Şerbeti İçin 2.5 su bardağı şeker3 su bardağı su3 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,497Konular
982,007Mesajlar
29,989Kullanıcılar
zeynooSon üye
Üst Alt