Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarator Kulesi

Tarator Kulesi

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
tarator-kulesi.jpg

Tarator Kulesi Tarifi İçin Malzemeler

• 4 adet rendelenmiş havuç
  • 4 adet rendelenmiş yeşil kabak
  • 4 adet büyük boy patates
  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı Süt
  • 2 diş Sarımsak
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Mayonez

Tarator Kulesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hepsi çok basit sebzelerde havuç ve kabak kullandım, ama siz mor lahana da tercih edebilirsiniz.
  2. Havuçları ve kabakların kabuklarını soyun ve ayrı ayrı rendeden geçirip ayrı tavalarda göz kararı yağ ve tuz ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın. Mümkün olduğunca sebzeleri diri bırakmamaya özen gösterin.
  3. Ardından kişi sayısına göre patatesleri soyup haşlayın ardından göz kararı yağ ekleyerek çatal yardımı ile püre haline getirin (Blender kullanmayın) Ben yukarıdaki ölçülerle 6-7 adet elde ettim. Siz sayınıza göre malzemeyi arttırabilirsiniz.
  4. Sotelenen sebzeler bir kenarda soğuduktan sonra ayrı kaplarda 2-3 kaşık yoğurt ve göz kararı şok katı olmaması için bir kaç damla süt ve sarımsak maydanoz ekleyerek sebze harçlarınız hazırlayın.
  5. Daha sonra bir fincan veya kâse yardımıyla en alt tabakaya kabağı koyunuz. Ardından üstüne havuç ve en üste patates harcından ekleyin. Çok bastırmamaya özen gösterin.
  6. Üst üste sıralı yerleştirdikten sonra kaseyi ters çevirin. Patates harcının sebzeleri kaldırması açısından alt tabanda olmalı, aksi taktirde sebze harçları yığılabilir çökebilir. Ben görselde tam tersini yaptım o yüzden siz yapmayın????
  7. Üzerine de ben kendim kırmızı biber soteledim bol yağ ile. Siz sadece yağ ve kırmızı biber veya nane ile damak zevkinize göre sos hazırlayabilirsiniz. Tamamen bir lezzet buluşması oluyor. Hepsi bu kadar. Afiyet olsun ????♥️.
Tarator Kulesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt