Tarçın Faydaları ve Kullanım Alanları Tarçın nedir Tarçın Faydaları Tarçının yararları Mutfaklarımızda özellikle tatlılarımızda çoğunlukla kullandığımız tarçın, şifalı bir bitki meleklertarcinfaydalarivekullanimalanlari5c50526458015alt Alternatif tıp tedavilerinde de faydalanılan tarçın hakkında sizleri kısaca bilgilendiriyoruztarcinfaydalarivekullanimalanlari5c50526483a0dgifalt :tik: :tik: :tik: 1548767840 1548767840 tarcinfaydalarivekullanimalanlari5c50526487b47tarcinfaydalarivekullanimalanlari5c50526487b47 tarcinfaydalarivekullanimalanlari5c50526487b47 Tarçın; Asya kökenli yaprak dökmeyen, hoş kokulu bir ağacın kabuklarından elde edilen bir baharattır Tarçının Faydaları Tarçın ferahlık verir ve iştah açar El ve ayaklardaki titremeleri ve damar tıkanıklığını önler Mide rahatsızlıklarına ve karın ağrılarına iyi gelir Bağırsak kurtlarının dökülmesine ve bağırsak iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur Cinsel isteği arttırır Gaz söktürücüdür Fena kokuları, öksürüğü ve ishali keser Ceset direncini arttırır Soğuk algınlığı ve nezleye karşı yararlıdır Kan Şekerini dengeleyen Tarçın, şeker hastaları için fazla faydalıdır Tarçın Nasıl Kullanılır? Yemeklerde ve tatlılarda tat ve koku vermesi için kullanılır Tarçın bilhassa sütlü tatlılarda kullanılırsa sütteki zararlı bakterileri değil eder Bal ve limonla karıştırılıp yenirse boğaz yanmasına iyi kazanç Tarçın esansı yiyecek ve parfümeri sektöründe koku verici olarak kullanılır