Tarçın hakkında müthiş yardımcı bilgiler tarçın hakkında bilgi tarçın, çayı, çeşitleri, faydaları, kabuğu, Mutfakalarda lezzet katan, çayı yapılan tarçının daha değişik dağıtılmış bir fazla faydası var Melek'lerimtarcinhakkindamuhtesemfaydalibilgiler5c5082e5c750dalt 1548780257 1548780257 tarcinhakkindamuhtesemfaydalibilgiler5c5082e604947tarcinhakkindamuhtesemfaydalibilgiler5c5082e604947 tarcinhakkindamuhtesemfaydalibilgiler5c5082e604947 Bal ve Tarçın karışımı çoğu hastalığa iyi gelmektedir Eski Yunan tıbbında olduğu değin Ayurvedik tıpta da Bal, asırlarca hayati hap olarak kullanılmıştır Bugünün bilim adamları çoğu hastalıkların tedavisinde Balı fazla etkin bir ilaç olarak kabul etmişlerdir Bal her türlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir Bugünün tıp ilmi, balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için güvenli olmayan olmadığını kabul etmektedir Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır ARTRİT Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir akarsu kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır 12 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir akarsu kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler Eğer ahenkli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce bir yemek yemek kaşığı bal ve ½ akarsu kaşığı toz tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur Araştırmacılara göre bal, çoğu vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir Balın ahenkli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir DİŞ AĞRISI Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir Sızı kesilene değin günde üç kez başvuru formu edilir HAZIMSIZLIK VE GRİP Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip içilir İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üstünde etkilidir id KANSER Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik kanserleri üstünde başarılı olunmuştur Bu cins kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar KALP HASTALIKLARI Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabahtan kahvaltıda reçel ya da marmelat yerine ekmek üstüne sür Bu başvuru arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları yürek krizinden korur Bu uygulama ile, daha önce yürek krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır Bu uygulamayı uyumlu olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve yürek atışları kuvvetlenecektir KISIRLIK Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını desteklemek için kullanmışlardır Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,hamile kalamıyan ve uterusunu desteklemek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar Gebe kalamayan kadınlar bir parça toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca tek tek sakız üstüne koyup çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır KOLESTEROL İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr demlenmiş nehir içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir Artrit hastalarına öğüt edilen kür de günde 3 kez kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir Adı geçen dergideki bilgilere göre jurnal yiyecek ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine muavin olabilir MİDE AĞRILARI Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yardımcı olduğu saptanmıştır GAZ Hindistan ve Japonyada yapılan incelemeler Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir SAÇ DÖKÜLMESİ Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonradan yıkanır 5 dakikalık bir kullanım deha etkili olabilir SİVİLCELER VE CILT 3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür Sabahleyin ılık su ile yıkanır Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır Egzama,mantar ve öteki cilt enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır SOĞUK ALGINLIĞI Bir kaşık ılıtılmış Bal,14 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa yenir Bu başvuru çoğu kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir YAŞLILIK Bal ve tarçınla hazırlanan akarsu,ahenkli alındığında yaşlılık harabiyetini önler 4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır Günde 34 kere ¼ bardak miktarında içilir Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur YORGUNLUK Araştırmayı yapan DrMilton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve azıcık toz tarçının hergün kuşluk vakti ve ceset direncinin düşmeye başladığı aşağı yukarı saat 1500 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir ZAYIFLAMA Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir Uyumlu uygulanırsa kilo verilir Keza bu karışım ahenkli olarak içildiğinde, yüksek kalorili perhiz alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur