Tarçın Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı silme tarçın
- 2 adet golden elma
Tarçın Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba
- Sıvıyağ , yoğurt ,şeker üçlüsünü evvel karıştırma kabında karıştırın.
- Karışan sıvıdan 1 su bardağı kenara ayırın. Ve içine tarçını ekleyip karıştırın.
- Kapda kalan karışıma 3 adet yumurta ekleyip karıştırın.
- Daha sonra un , kabartma tozu ,vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış borcama dökün.
- 2 adet elmayı soyup dilimleyin ve üzerine koyun.
- 170 derece fırında 30 yada 35 dakika pişirin.
- Pişen kekinizin üzerine 3 dakika sonra sosunuzu dökün.1 saat dinlensin.