Tarçın ve Sağlık Etkisi
*Tarçın hoş kokulu kokulu bir ağaçtır. Tatlı, kahve, çikolata, meyve sosları ve içeceklerde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Antioksidan ve antimikrobiyal etkisi ile birlikte tip 2 diyabet tedavisinde de kan glikoz seviyesini düşürmede yardımcıdır.
*Tarçın-tip 1 diyabet; Açlık kan şekeri ve HbA1c üzerine önemli bir etkisi gözlenmemiştir.
*Tarçın-tip 2 diyabet; Açlık kan glukozu, trigliserit LDL, total kolesterol seviyesinde düşüş olurken HDL seviyesini etkilememektedir.
*Tarçın-antimikrobiyal etki; Gram(+) ve (-) bakterilerin sitoplazmik membranını yok ederek etki sağlamaktadır.
*Tarçın-antioksidan; Serum antioksidan seviyesini artırıp lipit peroksidasyon düzeyini azaltmıştır. Bu özelliğinden dolayı da kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Tip 2 diyabet için tüketilmelidir.
*Tarçın hoş kokulu kokulu bir ağaçtır. Tatlı, kahve, çikolata, meyve sosları ve içeceklerde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Antioksidan ve antimikrobiyal etkisi ile birlikte tip 2 diyabet tedavisinde de kan glikoz seviyesini düşürmede yardımcıdır.
*Tarçın-tip 1 diyabet; Açlık kan şekeri ve HbA1c üzerine önemli bir etkisi gözlenmemiştir.
*Tarçın-tip 2 diyabet; Açlık kan glukozu, trigliserit LDL, total kolesterol seviyesinde düşüş olurken HDL seviyesini etkilememektedir.
*Tarçın-antimikrobiyal etki; Gram(+) ve (-) bakterilerin sitoplazmik membranını yok ederek etki sağlamaktadır.
*Tarçın-antioksidan; Serum antioksidan seviyesini artırıp lipit peroksidasyon düzeyini azaltmıştır. Bu özelliğinden dolayı da kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Tip 2 diyabet için tüketilmelidir.