Tarcın nedir? Faydaları nelerdir?
Tarcın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa bircok faydaları vardır
*Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır
*Son yıllarda yapılan calısmalarda kan şekerini duşurucu etkisi saptanmıştır(ozellikle 2tip diabet hastalarında)
*LDL kolestrolu duşurur,(gunde yarım cay kaşığı alınması halinde)
*Koli bakterilerinin vucuda yayılmasını onler,
*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı onleyici bir etkiye sahiptir
*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir(yarım cay kaşığı tarcını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından once veridiğinde bir hafta icinde ağrılarda onemli bir azalma,bir ay icinde de ağrısız yurume)
*Tarcının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin buyumesini onleyen doğal bir gıda koruyucusudur
Yuksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarcınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek duşmesini sağlarAraştırmalar 300 gr sutlaca 6 gr kadar tarcın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yukselişin onemli olcude azaldığını tespit etmişlerdir
Tarcın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa bircok faydaları vardır
*Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır
*Son yıllarda yapılan calısmalarda kan şekerini duşurucu etkisi saptanmıştır(ozellikle 2tip diabet hastalarında)
*LDL kolestrolu duşurur,(gunde yarım cay kaşığı alınması halinde)
*Koli bakterilerinin vucuda yayılmasını onler,
*Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)
*Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı onleyici bir etkiye sahiptir
*Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir(yarım cay kaşığı tarcını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından once veridiğinde bir hafta icinde ağrılarda onemli bir azalma,bir ay icinde de ağrısız yurume)
*Tarcının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar
*Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin buyumesini onleyen doğal bir gıda koruyucusudur
Yuksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarcınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek duşmesini sağlarAraştırmalar 300 gr sutlaca 6 gr kadar tarcın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yukselişin onemli olcude azaldığını tespit etmişlerdir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.