
Tarçınlı Bademli Pratik Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ince çekilmiş çiğ badem (kabukluysa sıcak suda bekletip, soyun)
- 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- Yaklaşık 2,5 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüm )
- Badem (isteğe bağlı)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Tarçınlı Bademli Pratik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Daha sonra sırasıyla yumurta, sıvı yağ, nişasta, vanilya, bir fiske tuzu ek edip karıştırın.
- Daha sonra rondoda çekilmiş bademleri, kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ek edip ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur elde edin.
- Biçim verin ve üzerine dilerseniz badem koyun.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Üzeri için pudra şekeri ve tarçını karıştırıp, kurabiyelerin birinci sıcaklığı çıkınca üzerine serpin.