Tarçınlı Bol Baharatlı Fırın Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- Kalçalı but
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Tarçın
- Hardal tozu(şart değil)
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağı
Tarçınlı Bol Baharatlı Fırın Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ocakta tütsülediğimiz kalçalı buta daha hızlı ve nar gibi pişmesi adına derin çizikler atıyoruz.
- Kuru soğan ve patatesi iri şekilde dilimleyip sıvı yağımızı baharatları ekliyoruz.
- Sarımsağın bir tanesini tavuğa attığımız derin kesikler içerisine yerleştirip (aroma vermesi adına) geri kalan sarımsakları patates ve soğanın içine ekliyoruz.
- Son aşama olarak tüm baharat karışımını ekledikten sonra tarçını dilediğiniz ölçüde serpip elimizle iyice harmanlıyoruz.
- 200 derece fırında 1 saatte nar gibi pişiyor, afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.