
Tarçınlı Cevizli Kış Keki Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı ceviz
Tarçınlı Cevizli Kış Keki Tanımı Yapılışı
- Kuru üzüm sıcak suya koyulur. O beklerken kek harcı yapmaya başlanır.
- Yumurta ve şeker köpürüp rengi beyazlaşana kadar mixer ile çırpılır.
- İçersine süt ve sıvı yağ eklenir.
- Un, tarçın, kabartma tozu başka bir kaba elenerek eklenir.
- Un karışımı harca yavaş yavaş eklenirken spatula ile karıştırmaya başlanır.
- Çok ince kıyılmış ceviz eklenir.
- Suyu süzülmüş ve unlanmış kuru üzüm eklenir.
- Yalnızca bir çeşit karıştırılır.
- Kek kalıbı margarin ile yağlanır. Dileyen unlayabilirde.
- 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 45-50 dakika kürdan testi yaparak pişirilir.
- Birinci 30 dakika fırının kapağını açmayın.