Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 dolu çay kaşığı tarçın
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un(kontrollü)
- Pudra şekeri ve tarçın
Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kaba tereyağını alalım, üzerine sıvı yağ,pudra şekeri,yumurta akı,tarçın,vanilya,kabartma tozunu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Malzemeler biraz karıştıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Un miktarı 4-5 su bardağı olmak zorunda değil. Hamur yumuşak ve ele yapışmadığı takdirde cevizi döküp yoğurmaya devam edebilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika altlı üstlü pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan 5 dk sonra tek tek hazırladığımız pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayalım. Uzun silikon maşa kullanarak karışımın içine batırıp servis tabağıma dizdim. Afiyet olsun.