Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1.5 çay bardağı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- 175 gram labne peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı süt
Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için bir kabın içerisinde un hariç tüm gereçleri ekleyip karıştıralım. Akabinde unu denetimli biçimde eleyerek ekleyelim. Hafif ele yapışacak kıvamda yoğurduktan sonra streçleyip 1 saat dinlendirelim.
- İç harcı tereyağını eritip içerisine esmer şeker ile tarçını ekleyip karıştıralım.
- Üst sos için tüm eserleri mikser ile homojen kıvam elde edene kadar çırpalım.
- Dinlenen hamuru dikdörtgen halde açalım içerisine iç harcını her yerine eşit gelecek biçimde sürüp hamuru saralım. Eşit biçimde böldükten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepside 20 dakika dinlendirelim.
- 175 derece ısınmış fırında 30 dakika piştikten sonra birinci sıcağı çıkan çöreklerimizin üzerine sosu döküp afiyetle yiyebiliriz. ????