Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll)

Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll)
0
27

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cinnamon-roll.jpg

Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
İç Harcı İçin
  • 1.5 çay bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tarçın
Üst Sosu İçin
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 175 gram labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı süt

Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için bir kabın içerisinde un hariç tüm gereçleri ekleyip karıştıralım. Akabinde unu denetimli biçimde eleyerek ekleyelim. Hafif ele yapışacak kıvamda yoğurduktan sonra streçleyip 1 saat dinlendirelim.
  2. İç harcı tereyağını eritip içerisine esmer şeker ile tarçını ekleyip karıştıralım.
  3. Üst sos için tüm eserleri mikser ile homojen kıvam elde edene kadar çırpalım.
  4. Dinlenen hamuru dikdörtgen halde açalım içerisine iç harcını her yerine eşit gelecek biçimde sürüp hamuru saralım. Eşit biçimde böldükten sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepside 20 dakika dinlendirelim.
  5. 175 derece ısınmış fırında 30 dakika piştikten sonra birinci sıcağı çıkan çöreklerimizin üzerine sosu döküp afiyetle yiyebiliriz. ????
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt