
Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı toz şeker
- 1/2 (yarım) paket kuru maya (instant maya)
- 50 gram tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 2 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 20 gram tereyağ (1,5 yemek kaşığı)
- 90 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilin
- 15 gram yumuşak tereyağ (1 yemek kaşığı)
Tarçınlı Çörek (Cinnamon Rolls) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Harika bir lezzet, kesinlikle denemelisiniz.
- Hamur için ılık süt, şeker, kuru maya, yumurta ve tereyağını uygun bir kaba alarak karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekilde açın.
- Açılan hamurun üzerine yumuşak tereyağını sürün.
- Ardından karıştırdığınız şeker ve tarçın karışımını her yerine serpin.
- Hamuru rulo şeklinde sararak 2 parmak genişliğinde kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alarak aralarında boşluk bırakarak dizin.
- Tepsinin üzerini streç film ile kapatarak 1 saat daha tepsi mayasına bırakın.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında, alt üst ayarda, 25 dakika pişirin. Pişen çörekleri ılınmaya bırakın.
- Üzeri için labne peyniri, süt, vanilin ve yumuşak tereyağını mikser ile çırpın. Sosu ılıyan çöreklerin üzerine gezdirin.
- Ilık veya sıcak tüketmenizi öneririm. Soğuduktan sonra tekrar ısıtarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.