bilgisayarci
FD Üye
Tarçınlı Çubuklar (Churros) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 paket çikolata
- 1 kutu krema
- Sıvıyag
Tarçınlı Çubuklar (Churros) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için derin bir tencereye su, tereyağı, şeker ve tuzu koyup kaynatın.
- Kaynanan karşıma unu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen hamuru soğuduktan sonra yumurtaları azar azar ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve karışımı sıkma torbasına alın.
- Derin bir tencerede yağı kızdırın sonra orta ateşe düsürün.
- Bir bıçak yahut makas ile dilediğiniz uzunlukta kesin. Dışları açık kahve rengi bir renk alana kadar pişirin.
- Pişen hamurların bir peçete üzerine çıkartın. Sıcak kızaran hamurları şeker ve tarcın karşıma bulayın.
- Sosu için. Çikolataları ufak ufak kırın.
- Kremayı kaynatıp çikolataları üzerine dokun ve karıştırın.
- Hazır olmuş churrosları sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.