
Tarçınlı Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 3 su bardağı rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı un
Tarçınlı Havuçlu Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Sonra sırayla tarçın, tuz, rende havuç, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz.
- Son olarak un ve cevizi de ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
- Hafif yağladığımız kek kalıbına ya da birebir ebatlarda diğer bir fırın kabına harcımızı döküyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. (ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın).