bilgisayarci
FD Üye
Tarçınlı Havuçlu Kış Kekim (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt veya süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 tane orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 2 su bardağı un kıvamına göre eksik veya fazlalaşır
- 3,5 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1,5 kaşık un
- 1,5 kaşık nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 adet vanilya
Tarçınlı Havuçlu Kış Kekim (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce toz şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Süt veya yoğurdu ,yağ, tarçın, rendelenmiş havucu iyice çırpalım.
- Daha sonra unu eleyerek hamura yedirelim.
- Üzerine kabartma ekleyerek vanilya pürüzsüz bir akışkan hamur elde edelim normal kek hamuru yapacağınız borcamın içerisine eşit bir şekilde yaydırın.
- Önceden ısıttığınız ben davul fırında yaptım kontrollü bir şekilde pişirin. Normal fırında 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirin.
- Kek pişerken kremayı hazırlayalım.
- Süt ,şeker, un, nişasta iyice çırpalım.
- İçerisinde topaklanma olmasın karıştırarak pişene kadar bırakmayalım. Kıvam almaya başladığında yağ ekleyelim.
- Vanilya da ekleyelim. Kıvam alınca altını kapatalım.Pişmiş kek ılıyana kadar soğuksun kremada soğumaya bırakılsın.
- Topaklanmasın diye arada karıştıralım.
- Kremayı eşit bir şekilde kekin üzerine yayalım.
- 2 saat dinlendikten sonra buzdolabında servise hazır hale gelir. Afiyet olsun biz çok sevdik yiyenlere afiyet olsun.