Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Yarım çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket hamur kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak bir kabımıza unumuzu eleyip üzerine tereyağını ekleyip yoğurarak tereyağını eritelim.
- Daha sonra üzerine nişasta, şeker, hamur kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım sonra sıvı yağını ekleyip yoğuralım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt koyalım hazırladığımız hamuru deviz büyüklüğüne modüllere ayırıp tepsimize dizip evvelce ısıtılmış 180°c fırında pişirelim.
- Pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştıralım.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz hazırladığımız toza batırıp sunum tabağına koyup servis edelim. Afiyet olsun.