
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamur için;
- 1 paket margarin (oda ısısında erimiş olacak)
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 1 yemek kaşığı tarçın (tercihe nazaran arttırılabilir.)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Margarin, pudra şekeri, nişasta, vanilya eklenip güzelce harmanlanır.
- Karıştırdığımız hamurun içerisine kabartma tozu eklenir ve karıştırılır.
- Akabinde denetimli bir halde un eklenir ve ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
- Hamurları misketten birazcık büyük olacak formda yuvarlayıp hafif bastırıp form verelim ve tepsiye yerleştirelim.
- 200 ° fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Birinci sıcaklığı(10-15 dk) geçtikten sonra bir kavanoz içerisine alıp üzerine 1 yemek kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.