Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı +1 yemek kaşığı un (Kontrollü eklenmelidir)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağ, sıvı yağ, yumurta, pudra şekerini güzelce yoğurun. Sonra un hariç geri kalan gereçleri ekleyin.
- Unu denetimli bir formda ekleyin ki hamurunuz taş üzere olmasın. Tahminen daha az un size kâfi gelecektir.
- Hamurunuz kıvam aldıktan sonra yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Bu tanımdan yaklaşık 39-40 tane kurabiye çıkmaktadır.
- 170 derece de evvelce ısıttığınız fırına sürün. Kurabiyeleri altını denetim ederek pişirin. Altı kızarmamalıdır. Çıkardığınız da pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırıp bulayın. Afiyet olsun.