Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket 250 gram tereyağ
- 1 su bardağı 200ml pudra şekeri
- 1 su bardağı 200ml sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağ ve pudra şekeri yeterlice harmanlanır.
- Daha sonra sıvı yağ, kabartma tozu karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir .
- Unu denetimli katalım kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
- İstediğimiz haller verip fırın tepsisine dizelim .
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk pişirelim hafif pembeleşene kadar.
- Fırından çıkarınca çabucak bir kapta hazırladığımız tarçın ve şekere bulanır .