bilgisayarci
FD Üye
Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 bardaktan biraz fazla un (Alabildiği kadar un)
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını, pudra şekerini güzelce karıştırırız.
- İçine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam ederiz.
- Kalan gereçleri kabartma tozu, vanilya sıvı yağ nişastayı ekleriz.
- Kulak göğsü kıvamına gelene kadar un ekleriz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ufak kesimler halinde koparıp yuvarladığımız kurabiye hamurumuzu ekleriz.
- Evvelce ısıttığımız 175 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiririz.
- Üzeri için bir kapta pudra şekeri ve tarçını karıştırırız.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerin birinci sıcaklıkları çıktıktan sonra hazırladığımız karışıma bularız. Kurabiyelerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun ????