Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı tarçın
- İstenilen ölçüde ceviz yahut fındık
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 3 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve ceviz(fındık) hariç bütün materyaller karıştırılır.
- İyice yoğrulduktan sonra denetimli olarak ün eklenir.
- Markadan markaya un ölçüsü değişebilir denetimli olunuz.
- İyice yoğrulan hamura istediğiniz oranda ceviz ya da fındık ekleyip tekrar yoğurmaya devam ediniz.
- İstediğiniz büyüklükte yuvarlak biçim veriniz.
- 180 derece fırında denetimli olarak pişiriniz.
- Fırından çıkan kurabiyeleri sıcak olarak tarcın ve pudra şekeri karışımına bulayıp servis tabanınıza alınız.Afiyet olsun.