Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 250 ml ılık süt
- 1 paket instant maya
- 70 gram şeker
- 2-3 yemek kaşık un
- 1 tatlı kaşık tuz
- 80 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 525-600 gram un
- 60 gram tereyağı
- 2 yemek kaşık tarçın
- 2 yemek kaşık esmer şeker
- 120 gram taze krem peynir (Ben ekşi krema kullandım pınar) mascarpone yahut tuzsuz krem peynir
- 3 yemek kaşık pudra şekeri
- 1 yemek kaşık süt
Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt, şeker, maya ve unu karıştıralım, 10 dk sonra tereyağ, yumurta, tuz ve kalan unu ekleyelim, yumuşak, ele yapışmayan hamur yoğuralım. Sıcak bir yere kabarmaya bırakalım – yaklaşık 1 saat.
- 1 saat sonra hamuru açalım, 1 sm kalınlığı olacak, dikdörtgen halde. Üzerine yumuşak bir tereyağı güzelce sürelim, tarçın şeker ile karıştırıp tereyağ üzerine serpelim.
- Çok sık bastırmadan tüm hamuru rulo halinde saralım. Keskin bir bıçakla yaklaşık 4-5 sm kalınlığada eşit bi biçimde keselim ve yağlamış borcuma aralıklı bir biçimde koyalım. Üstüne bir bezle kapatıp 20 dk daha bekletelim.
- Isıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
- Taze krem peynir, pudra şekeri ve gerekirse, çok kayı olursa şayet sosunuz, 1 yemek kaşık süt ekleyebilirsiniz. Güzelce karıştıralım.
- Fırından çıkarıp, çabucak beklemeden çörekler üzerinde sosu dökelim. Bekletmeden servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk yemesi size kalmış. Ben sıcak tercih ederim Şimdiden afiyet olsun ????.