Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon)

Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon)
0
25

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
  • 250 ml ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 70 gram şeker
  • 2-3 yemek kaşık un
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 80 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 525-600 gram un
İç harcı için;
  • 60 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşık tarçın
  • 2 yemek kaşık esmer şeker
Kremalı sos için;
  • 120 gram taze krem peynir (Ben ekşi krema kullandım pınar) mascarpone yahut tuzsuz krem peynir
  • 3 yemek kaşık pudra şekeri
  • 1 yemek kaşık süt

Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık süt, şeker, maya ve unu karıştıralım, 10 dk sonra tereyağ, yumurta, tuz ve kalan unu ekleyelim, yumuşak, ele yapışmayan hamur yoğuralım. Sıcak bir yere kabarmaya bırakalım – yaklaşık 1 saat.
  2. 1 saat sonra hamuru açalım, 1 sm kalınlığı olacak, dikdörtgen halde. Üzerine yumuşak bir tereyağı güzelce sürelim, tarçın şeker ile karıştırıp tereyağ üzerine serpelim.
  3. Çok sık bastırmadan tüm hamuru rulo halinde saralım. Keskin bir bıçakla yaklaşık 4-5 sm kalınlığada eşit bi biçimde keselim ve yağlamış borcuma aralıklı bir biçimde koyalım. Üstüne bir bezle kapatıp 20 dk daha bekletelim.
  4. Isıtılmış fırında 170 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  5. Taze krem peynir, pudra şekeri ve gerekirse, çok kayı olursa şayet sosunuz, 1 yemek kaşık süt ekleyebilirsiniz. Güzelce karıştıralım.
  6. Fırından çıkarıp, çabucak beklemeden çörekler üzerinde sosu dökelim. Bekletmeden servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk yemesi size kalmış. Ben sıcak tercih ederim :) Şimdiden afiyet olsun ????.
Tarçınlı Soslu Çörekler (Cinnabon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,480Konular
981,441Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt