Tarhana Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Fesleğen
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kemik suyu
Tarhana Çorbası (Kemik Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanları ince ince doğrayalım .
- Sarımsakları da birebir halde tenceremize yağı alıp kavuralım.
- Daha sonra salçamızı ek edelim .
- Daha kemik suyunu ek edip tarhanamızı katalım ve karıştırıyoruz.
- Baharatları katalım, kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Bir taşım kaynayınca altını kapatalım afiyet olsun ????????????.