Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı yarma buğday
- 5-6 su bardağı su
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 su bardağı su
- 2-3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı nane
Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Yarma buğdayı yıkayalım düdüklü tenceremize alalım ve suyumuzu ek edip yarım saat haşlayalım.
- Derin bir kaba yoğurdumuzu alalım 2 su bardağı suyumuzu da ek edip yoğurdumuzu özleyelim.
- Haşlanan yarmaların suyunu süzelim soğutalım ve uygun bir tencereye alalım içerisine özediğimiz yoğurdu da ek edip yeteri kadar soğuk su ekleyelim ve kaynayana kadar karıştırarak pişirelim kaynayınca sosumuzu hazırlayalım.
- Uygun bir tavaya yağımızı alalım ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip biraz kavuralım daha sonra nanemizi de ekleyip 1 dk daha kavuralım ve kaynayan çorbamıza dökelim karıştıralım. Çorbamız hazır.