Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet tarhana
- 1 su bardağından biraz eksik mercimek
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tarhanaları kaynamış suda bekletiyoruz.
- Mercimeği süzgeçte yıkayıp bir kazanda kaynatıyoruz.
- Mercimek kaynamaya başlayınca tarhanaları da süzüp tencereye koyuyoruz.
- Kaynadıktan sonra daima olarak çıkan beyaz köpüğü alıyoruz.
- Daha sonra blender dan geçiriyorum.
- En son sarımsak ezerek ekliyorum ve son olarak blender dan geçiriyorum ve ocaktan alıyorum.
- Yağı naneyi ve pul biberi kızdırıp üzerine döküyorum.
Görüntülü tanımı youtube kanalimda mevcut, kanalım profilde ????.