Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tarhana
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- 5 su bardağı su (Varsa birazını tavuk suyu kullanabilirsiniz yahut bulyon sevenler yarım bulyonda atabilir)
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremize yağı ve şehriyeyi alıp kızarmayacak formda 2 3 dk kavuruyoruz. Üzerine salça ve nanemizi koyup kavurmaya devam edelim.
- En son tarhanamızıda ekleyelim ve bir iki dakikada onu kavurup suyunu yavaş yavaş ekleyelim. Çorbamız topaklanmasın diye daima karıştıralım.
- Çorbamız kaynayana kadar ortada karıştıralım. Kaynadıktan sonra çok ocakta tutmaya gerek yok kaynayınca altını kapatalım.
- Çorbamız servise hazır. Kıtır ekmek kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.