elektronikci
FD Üye
Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Tarhana (300 gr)
- 7 su bardağı su (2 su bardağı et suyu)
- Yarım çay kaşığı tuz (tarhananın tuzuna bağlı)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarhanaları sıcak suda 15 dk bekletiyoruz.
- Suyu ve et suyunu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Üstüne tarhanayı süzüp ilave ediyoruz.
- Önce tuzuna bakıyoruz ona göre tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Tarhanalar iyice piştikten sonra isteğe bağlı blenderla çekiyoruz.
- Üzeri için zeytinyağını tencereye alıyoruz, biraz kızardıktan sonra kuru naneyi ekliyoruz.
- Zeytinyağını çorbamızın üstüne gezdiriyoruz.
Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı