teknolojiuzmani
FD Üye
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ( tereyağı da tercih edebilirsiniz 2 yemek kaşığı kâfi olacaktır)
- 8 su bardağı soğuk su
- 4 yemek kaşığı toz tarhana
- Tuz
- Nane
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı yağ ve salçamızı tencereye alalım.
- Biraz kavrulduktan sonra nanemizi ekleyip iki dakika daha karıştıralım.
- Üzerine 8 su bardağı suyumuzu dökelim ve tarhanamızı ekleyelim.
- Kaynamaya başlayana kadar daima karıştıralım.
- Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra altını kapatalım ve tuz ek edelim. İsteğe bağlı servis sırasında pul biber ve limon ekleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun .