
Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı toz tarhana
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı iç yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı domates püresi
- 1 su bardağı kemiksuyu (dondurucudan)
- Tuz
- Pulbiber
- Nane
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İki saat öncesinden tarhanayı ılık suda ısladım.
- Tencereye zeytinyağı,içyağı, salça, domates püresi ezilmiş sarımsak ekleyip biraz kavurdum.
- 2-3 bardak sıcak suyu ekleyip hafif kaynayınca ıslanmış tarhanaya ılık suyu ekleyerek açtım.
- Seyrelttiğim tarhanayı tencereye ekledim bir bardak kemik suyu eği ve gereğince suyunu kıvama nazaran ek ettim kısık ateşte 5dk. Kaynattım.
- Tuz, nane, pul biberi ekleyip servise sundum. ????????.Kış aylarının vazgeçilmezi nefis tarhanayı.Sofralarımızın baştacı yapalım dostlar????.