Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 yemek kaşığı tarhana
- 1 su bardağı ilikli kemik suyu
- 8 su bardağı su
- 1 küçük soğan
- 2 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- 1 tutam zerdeçal
- Tuz
Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tarhana 2 su bardağı suda yarım bekletilip, açılması sağlanır.
- Soğanlar yemeklik küçük küçük doğranır.
- Zeytinyağında soğan kavrulur.
- Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
- Tarhana eklenir. Üzerine kalan su ve ilikli kemik suyu eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayınca nane pulbiber, tuz ve zerdeçal eklenir. 2 taşım kaynatılıp kapatılır.
- Eğer tarhana gereğince suda ezilmediyse tencereye birinci eklendiğinde blendera verebilirsiniz.
- Piştikten sonra da hala pütür varsa blendera verin. Ben iki kez da blender yapıyorum.
- Her tarhananın alacağı su ölçüsü farklıdır. Şayet pişerken yahut piştikten sonra çok katı olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.