Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası
0
23

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tarhana-corbasi.jpg

Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 yemek kaşığı tarhana
  • 1 su bardağı ilikli kemik suyu
  • 8 su bardağı su
  • 1 küçük soğan
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • 1 tutam zerdeçal
  • Tuz

Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tarhana 2 su bardağı suda yarım bekletilip, açılması sağlanır.
  2. Soğanlar yemeklik küçük küçük doğranır.
  3. Zeytinyağında soğan kavrulur.
  4. Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
  5. Tarhana eklenir. Üzerine kalan su ve ilikli kemik suyu eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
  6. Kaynayınca nane pulbiber, tuz ve zerdeçal eklenir. 2 taşım kaynatılıp kapatılır.
  7. Eğer tarhana gereğince suda ezilmediyse tencereye birinci eklendiğinde blendera verebilirsiniz.
  8. Piştikten sonra da hala pütür varsa blendera verin. Ben iki kez da blender yapıyorum.
  9. Her tarhananın alacağı su ölçüsü farklıdır. Şayet pişerken yahut piştikten sonra çok katı olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.
Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,695Mesajlar
29,770Kullanıcılar
tuzcuSon üye
Üst Alt