
Tarhana Tanımı İçin Gereçler
- 2 kilo yarma unu
- 1.5 kilo süzme yoğurt
- 4-5 adet domates
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pul biber
Tarhana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yarma ununu geniş bir kabın içine eleyelim.
- Sonra süzme yoğurt un içine domates pul biber tuz sarımsak ve naneyi ekleyelim. 1 gece bu yoğurt karışımını bekletelim.
- Beklettiğimiz karışımı sonraki gün tencere de parmak yakmayacak formda ısıtalım ve unun içine katıp yoğuralım ve tarhanamız artık hazır.
- Bir kovanın içinde 15 gün mayalanmaya bırakırız orta ara gazını alırız 15. günün sonunda şiltelere serer kurutur kalburla eleriz.