Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarhana Tarifi

Tarhana Tarifi
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tarhana-tarifi.jpg

Tarhana Tanımı İçin Gereçler

  • 2 kilo yarma unu
  • 1.5 kilo süzme yoğurt
  • 4-5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Tarhana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak yarma ununu geniş bir kabın içine eleyelim.
  2. Sonra süzme yoğurt un içine domates pul biber tuz sarımsak ve naneyi ekleyelim. 1 gece bu yoğurt karışımını bekletelim.
  3. Beklettiğimiz karışımı sonraki gün tencere de parmak yakmayacak formda ısıtalım ve unun içine katıp yoğuralım ve tarhanamız artık hazır.
  4. Bir kovanın içinde 15 gün mayalanmaya bırakırız orta ara gazını alırız 15. günün sonunda şiltelere serer kurutur kalburla eleriz.
Not: Bu tarhananın özelliği olağan unla olmaması. İç anadolu bölgesinde değirmenlerde yapılan bir un dur biz yarma unu deriz. Bulgurluk buğdayı taş değirmenlerde dövdürüp kabukları soyulur sonra biz o buğdayı su ile yıkar kurutur aylıklar ve tekrar değirmende öğütür un haline getiririz.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt