Tarhana Tanımı İçin Gereçler
- 5 kg un
- 1 kg domates
- 1 kg kapta biber
- 1 kg soğan
- 2 kg süzme yoğurt
- 250 gram irmik
Tarhana Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates, biber ve soğan 15 dk kaynatılır.
- Güzelce yumuşayınca blenderdan geçirilir.
- Unun ortası açılır soğumuş sebzeler yoğurt ve irmik ek edilir ( eski tarhananız var ise su ile ıslatılarak eklenir. )ve yoğurulur.
- Her gün yoğurulur.
- Güneşte tutmayınız lütfen.
- Evvel mayalanıp kabaracak.
- Ekşi kokusu gidince güneşe küçük modüller halinde serilip, kurtulacak.
- Ufalanıp yeterlice kuruyana kadar bekletelim.
- Unutulmaması gereken bir nokta tarhanaya en fazla üç sefer un ekleyebilirsiniz.
- Kurutma esnasında elinizi unlamayınız lütfen.
- Trakya tarhanası afiyet olsun.
- Dilek ederseniz mayalanma basamağından sonra buzluğa kaldırıp, yaş tarhana olarak kullanabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.