teknolojiuzmani
FD Üye
Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı dolusu)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı (sarıları yüzüne)
- 6-6,5 su bardağı un
- İstenilen materyal ile olur. Ben antep peyniri rendesi ve maydanoz kullandım
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Susam
Tarif İsteten Gece Yoğur Sabah Pişir Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza ılık su, ılık süt maya ve şekeri alıp tahta kaşık ile karıştıralım(malzemelerin ılık olması değerli sıcak olursa mayayı öldürecektir).
- 5 dakika bekledikten sonra içine sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Şimdi eleyerek unumuzu karıştırarak ekleyelim ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
- Şimdi mayalanması için streç ile güzelce ağzını düzgünce hava almayacak formda saralım ve geceden yoğurduysak fırının içine koyalım.
- Yapacağımız vakit hamurdan 18-19 adet portakal büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Orta büyüklükte elimiz ile açalım ve ortasına peynirli harcı koyup kenarlarından içine hakikat katlayalım ve yufka böregi sarar üzere rulo halinde saralım.
- Yüzüne yazmış olduğum gereçleri karıştıralım ve sürelim ve vakit varsa 25 dakika tepsi mayası yapalım.
- 180 derece fırında üstü yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkar çıkmaz üstüne pak havlu örtüp 10 dakika bekleyelim ve servis edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.