elektronikci
FD Üye
Tarif Sorduran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya (kuru maya da olur)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 1 su bardağı lor yada beyaz peynir
- Maydonoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp karıştıralım. Mayanın erimesini sağlayalım.Mayanın daha iyi kabarması için, su ve sütün, el yakmayacak seviyede ılık olması gerek..
- Üzerini güzelce örtelim ve 10 dakika bekletelim.
- Sonrasında yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini güzelce örtelim ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez daha yoğuralım.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle biraz açıp içi için hazırladığımız harcı ekleyip kapatalım, elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serptikten sonra 20 dakika kadar daha tepsi mayalandırması yapalım bekletelim.
- Daha sonra 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.Puf puf yumuşacık poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun.
Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı