Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tarif Sorduran Poğaça

Tarif Sorduran Poğaça

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tarif-sorduran-pogaca.jpg

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (kuru maya da olur)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un
İçi için;
  • 1 su bardağı lor yada beyaz peynir
  • Maydonoz
(bu tarifi içine bir şey koymadan da yapabilirsiniz)

Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şekeri alıp karıştıralım. Mayanın erimesini sağlayalım.Mayanın daha iyi kabarması için, su ve sütün, el yakmayacak seviyede ılık olması gerek..
  2. Üzerini güzelce örtelim ve 10 dakika bekletelim.
  3. Sonrasında yumurta, sıvı yağ ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
  4. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  5. Yoğurduğumuz hamurun üzerini güzelce örtelim ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  6. Mayalanan hamurumuzun üzerini açıp bir kaç kez daha yoğuralım.
  7. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle biraz açıp içi için hazırladığımız harcı ekleyip kapatalım, elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serptikten sonra 20 dakika kadar daha tepsi mayalandırması yapalım bekletelim.
  9. Daha sonra 180 derece fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişebilir.Puf puf yumuşacık poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun:).

Tarif Sorduran Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,607Kullanıcılar
Ramo0010Son üye
Üst Alt