
Tart Browni Tarifi İçin Malzemeler
Kurabiye kısmı için;
- 125 gram tereyağ ( oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı tozşeker ( ben esmer şeker kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı un
- Yarım paket pakmaya bitter kurabiye çikolatası
- Yarım paket pakmaya sütlü kurabiye çikolatası
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 75 gram tereyağ
- 150 gram pakmaya sütlü bitter karışık pul çikolata
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı un
Tart Browni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tart hamuru için çikolatalar hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun.
- En son çikolatayı ilave edin ve tekrar yoğurun.
- Hamuru bir tart kalıbına yayın. ( Ben altı çıkabilen kalıp kullandım. Kalıptan çıkarırken kırılmaması için kolaylık oluyor. ).
- Browni için tereyağı eritin.
- Üzerine çikolataları ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
- Soğuması için bir kenara alın.
- Diğer taraftan yumurtlarım şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar güzelce çırpın.
- Üzerine soğumuş çikolatalı karışımı ekleyin.
- Daha sonra tuz ve vanilyayı ekleyin.
- Kakao ve unu elekten geçirerek ilave edin ve tekrar çırpın.
- Hazırlanan karışımı tart hamurunun üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 35/40 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üzerini benmari usulü eriştilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.