Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 1.5 çay bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket kremşanti
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Tart Kalıbında Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce oda ısısındaki yumurtayı beyazlaşana kadar toz şeker ile çırpıyoruz. Daha sonra süt, elenmiş un, kabartma tozu, şekerli vanilin ekliyoruz, kakaoyu da ekleyip çırpıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz kalıbımızı yağlamayı unutmuyoruz kolay çıkması için.
- Pişen keki fırından alıp ilk sıcağı çıkınca süt ile ıslatıyoruz üzerine kremşanti çırpıp sürüyoruz (1 su bardağından yapınca artıyor sonrasında süsleme amacı ile kullanabilirsiniz kullanmazsanız da 1 çay bardağı süt ile yapabilirsiniz kıvamı, koyu gelirse azıcık daha ekleyebilirsiniz sütü)
- Kek dinlenirken bizde çikolata sosunu yapıyoruz üzerindeki ölçüye göre hazırlanan çikolata sosunu pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Burası önemli eğer çikolata sosu sıcak ılık da olsa kremşantiyi dağıtacaktır o yüzden soğuması gerekiyor.
- Soğuyan kekimize en son çikolata sosunu döküyoruz en üste kalan kremşanti den ayırıp, istediğimiz gibi süslüyoruz.