teknolojiuzmani
FD Üye
Tart Kalıbında Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram ıspanak veya 3 adet rendelenmiş patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı salça ( olmasada olabilir)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 3 adet yufka
Tart Kalıbında Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak soğanı yemeklik doğrayalım. Sıvı yağda kavuralım.
- Salçayı da kavurup ıspanakları pişirelim. Tuzunu karabiberini ekleyip ocağı kapatalım.
- Biraz soğuduğunda suyunu sıkalım. Ve sos için verdiğim malzemelerle birlikte ıspanakları karıştıralım.
- Sonra kalıbımızı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Çörek otu veya susam serpelim.
- Yufkalardan 2 tanesini üçgen olacak şekilde keselim.
- Yağladığımız kalıba şekildeki gibi kenarlardan sarkacak şekilde iki kat olacak gibi yerleştirelim.
- Üçgen yufkaların bir kısmını ayıralım.
- Boşluk olan yerlere yufka yerleştirelim.
- Ispanaklı karışımın yarısı dökelim.
- Kenarda olan üçüncü yufkayı bölerek araya yerleştirelim.
- Kalan ıspanaklı yoğurdu dökelim.
- Ayırdığımız üçgen yufkaları ıspanaklı karışımın üzerine şekildeki gibi yerleştirelim.
- 2 kaşık sıvı yağ sürelim.
- Kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru kapatıp. Tekrar sıvı yağ sürelim.
- 180 derece fırında önce yarım saat sonra 150 dereceye düşürelim.
- İçinin pişmesi için yarım saat daha pişirelim. Fırının süresi farklı olabilir. Ben bu şekilde pişirdim. Hazırlama aşamalarının hepsinin fotoğraflarını attım. Deneyecek olanlara şimdiden ;Afiyetler olsun.