Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- 1, 5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kremşanti
- 1 paket krema
- Çikolata (üzüm parçacıklı çikolata)
- Vişne reçeli
- Çilek
- Karadut
Tart Kalıbında Çikolata Soslu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kekimiz için tüm materyallerimizi güzelce çırpıyoruz.
- Tart kalıbını güzelce tereyağlayıp unluyoruz kek yapışmasın diye .
- Sonra kekimizi kalıba döküp fırına verelim.
- 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Kürdan batırdığınızda yapışmıyorsa pişmiştir.
- Vişne reçeli ve su karıştırıp fırından çıkan kekimizin üzerine döküp kekimizi ıslatalım.
- Farklı bir kapta krem şantiyi hazırlayalım soğuyan kekin üzerine sürelim.
- Ocakta sıvı krema ve çikolatamızı sos haline getirip kekimizin üzerine dökelim.
- Kekin üzerine çilek ve karadutla süsledim isteğe bağlı olarak sizde koyabilirsiniz.