bilgisayarci
FD Üye

Tart Kalıbında Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 küçük yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 35 gram sütlü çikolata
- 1 paket krema
- 150 gram sütlü çikolata
Tart Kalıbında Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtalarla birlikte şekeri kıvam alıncaya dek çırpıyoruz.
- Akabinde sıvı gereçleri koyup çok az çırpıyoruz.
- En son kuru materyalleri ekleyip karıştırın ve tart kalıbını yağlayıp ekleyin.
- 180° derece fırında alt üst fanlı ayarda ortalama 30- 35 dakika denetimli halde pişirin.
- Sos için, sütü ve kakaoyu ve çikolatayı ekleyip homojen kıvam alıncaya kadar ısıtıyoruz.
- Ganaj için; kremayı hafif ısıtıp çikolatayı kremaya ekleyip eritelim.
- Kek oda ısısına gelince sos ve ganajı ekleyin.
- Süslemeyi nasıl tercih ederseniz size kalmış.
- Ortalama 1 yahut 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.