Tart Kalıbında Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 buçuk yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
Tart Kalıbında Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında yumurtaları şekerle düzgünce çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ,süt sırasıyla ekleyip çırpıyoruz.
- Daha sonra vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip yağladığımız tart kalıbına kek harcını boşaltıyoruz .
- 175 derece fırında 25 dk pişiriyoruz .
- Kek pişerken çikolata sosunu hazırlıyoruz.
- Tencereye 2 buçuk su bardağı süt ekliyoruz, 2 buçuk yemek kaşığı kakao ,3 yemek kaşığı şeker ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz soğumaya bırakıyoruz .
- Daha sonra kremşantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıyoruz.
- Fırından çıkan keki birinci sıcağı çıkınca sütle ıslatıyoruz.
- Kek soğuduktan sonra krem şantiye sürüyoruz.
- Daha sonra soğuyan çikolata sosunu ekliyoruz son olarak süslüyoruz….
Tart Kalıbında Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı