elektronikci
FD Üye
Tart Kalıbında Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 ml süt kreması
- 80 gr bitter çikolata
- 80 gram sütlü çikolata
Tart Kalıbında Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce pandispanyayı hazırlayalım.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- İçine kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Tart kalıbını yağlayıp hazırladığımız keki içine dökelim.
- 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
- Kürdan yardımı ile pişmişlik derecesini denetim edebilirsiniz.
- Cocostar kısmına geçelim.
- Kremşanti süt ile çırpalım ve hindistan cevizini koyalım.
- Pudra şekerini de ekleyip karıştıralım ve kenara alalım.
- Ganaj için kremayı tencereye alıp kaynana kadar ısıtalım altını kapatalım çikolataları bölerek içine atalım.
- Fırından çıkan keki soğuyup kalıptan çıktıktan sonra 1 su bardağı süt ile ıslatalım.
- Üzerine evvel cocostar harcını koyup düzeltelim daha sonra ganajı da ekleyip buz dolabında 2-3 saat dinlendirelim.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz.
Tart Kalıbında Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı