bilgisayarci
FD Üye
Tart Kalıbında Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 su bardağına yakın un
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı ceviziçi ince kıyılmış
- 2.adet orta boy havuç rendesi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Tart Kalıbında Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısındaki yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ, süt, ekliyoruz. Un, kabartma tozu, şekerli vanilini ve toz tarçını ilave edip, çırpıyoruz.
- En son rendelenmiş havuç ve portakal kabuğunu da ilave edip, alttan üste yavaşça karıştırıp, önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz.
- Kek pişerken derin bir tencereye kreması için malzemeleri süt un nişasta toz şeker ekleyip puding kıvamı olana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra kapatmaya yakın tereyağı ve vanilini ekleyip, karıştırıp kenara alıyoruz, ılımasın için.
- Pişen keki fırından alıyoruz, ilk sıcağı çıkınca üzerine kremasını sürüyoruz.
- En üste hindistan cevizi veya ceviz içi ile süslüyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.