bilgisayarci
FD Üye

Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 su bardağından fazla un
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 60 gram çikolata
Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri ağarana kadar mikserle çırpın.
- Sıvıyağ ,süt ,kakao ve vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tart kalıbana keki dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
- Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk süt ekleyin.
- 5 dakika bekletip keki düz bir tabağa ters çevirin.
- Krema için önce kuru malzemeyi karıştırın.
- Sonra süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice çırpıp ocağa alın.
- Koyu kıvam alana kadar karıştırın.
- Tereyağ ve çikolatayı ekleyip altını kapatın.
- Krema sıcakken tartın çukur yerine dökün.
- En az yarım saat dinlendirip servis yapın.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.