Tart Kalıbında Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Tart Kalıbında Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları ve toz şekeri çırpalım. Sırasıyla öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Tart kalıbını yağlayıp ve un serpiştirelim.
- Kek harcını kalıba dökelim.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20 dk kadar pişirelim.
- Kreması için vanilya hariç öteki gereçleri tencereye alarak daima karıştırarak pişirelim.
- Ardından vanilyayı ekleyelim.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.
- Üzerinin kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım.
- Kek ılınınca kalıptan çıkarıp soğumaya yakın olan kremayı üzerine dökelim.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun .