
Tart Kalıbında Limonlu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağındı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun suyu ve kabuğun rendesi (Limon küçük ise 2 adet te kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Tart Kalıbında Limonlu İrmik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmikli muhallebisi için tencereye aldığımız tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeyi yoğunlaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Tereyağ ve vanilyayıda katıp karıştırıp su ile ıslattığımız tart kalıbımıza döküyoruz. Biraz ılıyınca dolaba koyuyoruz.
- Limonlu sos için bütün malzemeyi bir tencereye alarak pişiriyoruz.
- Dolaptan aldığımız tatlımızı zıt çevirerek içerisine limonlu sosu döküp dolapta yarım saat kadar dinlendirerek servis edebiliriz. Afiyet olsun????????.