Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet muz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı süt
- 1 paket pastacı kreması (1 yemek kaşığı krema ayır)
- Piştikten sonra 80 gram margarin
- 1 kutu krema
- 2 çay bardağı damla çikolata yada 1 buçuk paket sütlü çikolata
- 1 su bardağı süt
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel kekimizi yaparak başlayalım.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ, süt ekleyip biraz daha çırpalım.
- Unu eleyelim ,kabartma tozu ,kakao ve vanilyayı ekleyelim çırpalım.
- Kıvam aldıktan sonra tart kalıbını yağlayalım.
- Tart kalıbının içine hazırladığımız karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından çıkaralım.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra 1 bardak süt ile ıslatalım.
- Sütünü çektikten sonra servis yapacağımız tabağı alalım.
- Tartımızı zıt çevirelim.
- Bu ortada kremamıza geçelim.
- Pastacı kremasına ve sütümüzü tencereye alıp pişirelim.
- Piştikten sonra 80 gram margarin katıp mikserle çırpalım.
- Tartımızın orta kısmına yayalım.
- Daha sonra bir bıçak alıp fazla bastırmadan tartımızı dilimleyelim.
- Ben 8 eş modüle ayırdım.
- Ganajımızı yapalım.Kremadan 1 yemek kaşığı süslemek için ayıralım.
- Kalan kremayı cezveye dökelim kremamız kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım.
- Daha sonra ocaktan alıp çikolatamızı ek edelim.
- Çikolatamız içinde eriyip yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Bu ortada muzlarımızı soyalım.
- Muzlarım biraz büyük geldiği için uçlarından kestim siz küçük muz bulabilirsiniz onları kullanın.
- Soyduğumuz muzları tart kalıbına yerleştirelim.
- Soğuyan çikolatamızı kaşık yardımıyla birinci olarak muzların üstüne yavaş yavaş dökelim.
- Daha sonra kalan kısımları dolduralım.
- Ayırmış olduğumuz sıvı kremayı bir poşete alalım.
- Poşetin ucunu çok az keselim.
- Daire halinde sıkalım sonra kürdanla form verelim ve dolaba kaldıralım.
- 4- 5 saat buzdolabında dinlendiriyoruz ????.
- Arzu eden 1 gecede dinlendirebilir ????.
- Servis yapacağımız vakit toz fındık ile süsleyelim ????.
Afiyet bal şeker olsun ????????????????.
Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı