elektronikci
FD Üye
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- yarım bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (Not pişen keki ıslatmak için 1 bardak süt)
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 125 gram margarin
- 3 yemek kaşığı un
- Çilek
- Muz
- Hindistan cevizi
Tart Kalıbında Muhallebili Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurtalar ve şeker iyice çırpılır sonra yoğurt ve yağ eklenir tekrar iyice çırpılır ve en son kabartma tozu, vanilya ve un eklenir iyice çırpılır yağladığımız tart kalıbına dökün.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 40-45 dakika kapağı açılmadan pişirilir.
- Kek fırında pişerken bir yandan muhallebi hazırlanır bütün malzemeler bir tencereye eklenir kıvam alıncaya kadar orta ateşte ocakta pişirilir. Kıvam aldıktan sonra bir kenara alınıp, soğumaya bırakılır.
- Kekte fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince 1 bardak sütle her tarafını ıslatıyoruz ve soğuyan muhallebiyi üzerine döküp, meyvelerle süslüyoruz afiyet olsun.