Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tart Kalıbında Muhallebili Revani

Hoş geldin! erencbr19 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tart Kalıbında Muhallebili Revani

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tart Kalıbında Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler

*2 tane yumurta
*1 çay bardağı şeker
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 limon kabuğu rendesi (Arzuya göre koyulmayabilir)

Şerbeti İçin :


*2 su bardağı su
*1 ,5 su bardağı şeker
*İncecik 1 dilim limon

Muhallebisi İçin Gerekenler :


*Yarım litre süt
*1 yemek kaşığı dolusu un
*1 yemek kaşığı dolusu nişasta
*3 yemek kaşığı dolusu şeker
*1 tane yumurta sarısı
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağı

Tart Kalıbında Muhallebili Revani Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce şerbet malzemesini tencereye koyalım ocağa alın
*Kaynamaya başlayınca süreyi tutun 7 dk kaynatın ve ocaktan çekin
*Şerbetimizi ılıması için bekletin
*Çırpma kabına yumurta ve şekeri koyun 3 dk çırpın
*Ardından süt ve sıvı yağı ekleyin devam çırpın
*İrmiği un ve kabartma tozunu koyalım
*Limon kabuğunu da ilave edin
*Çok güzel aroma veriyor Bu malzemeleri de kısaca çırpalım
*Tart kalıbını tereyağı ya da margarinle iyice yağlayın sonrada 1 kaşık unla unlayın Her yerine gelsin
*Bu sayede kalıptan rahatlıkla çıkacak
*Harcı kalıba dökün 190 derecede alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırına koyun
*Altı üstü kızarana kadar pişirin Yaklaşık 30 dk sürer
*Fırından çıkarınca 2 dk bekleyin ilk sıcaklığı gitsin
*Ilık şerbeti yavaş yavaş sıcak tatlıya dökerek yedirin ve soğumaya bırakın İsterseniz önce kalıptan çıkarın sonra şerbeti dökün Ben gerek görmedim bu şekilde de kalıptan rahatlıkla çıkıyor
*Soğuyup şerbeti çekti mi düz bir tabağa ters çevirin
*Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alın iyice çırpın
*Ocağa koyalım orta ateşte karıştırarak pişirin
*Koyulaşınca tereyağını vanilyayı koyun karıştırmaya devam
*Ocaktan çekelim ve ara ara karıştırarak muhallebiyi ılıtalım
*Revaninin ortasına dökelim Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin
*Ben hindistancevizi ve antep fıstığı kullandım
*Buzdolabına koyun en az 34 saat beklesin
*Sizlere tavsiyem bir gece bekletince çok daha lezzetli olur Not : Muhallebi yerine isteyenler kremşanti çırpıp koyabilir yada sadece üzerine hindistancevizi serpin Ayrıca illaki bu kalıpta olması gerekmiyor yuvarlak borcamda da yapabilirsiniz
Afiyet olsun
 

Similar threads

Tart Kalıbında Muhallebili Portakallı Gerçek Revani Tarifi İçin Malzemeler Tatlı hamuru için: *2 adet yumurta *1çay bardağı tozşeker *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı taze sıkılmış portakalın suyu *1 adet portakalın kabuğunun rendesi *1 paket kabartma tozu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Tart Kalıbında Vişneli Revani Tarifi İçin Malzemeler *3 yumurta *1 çay bardağı toz şeker *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı irmik *1 çay bardağı Hindistan cevizi *1 çay bardağı süt *1 vanilya *1 kabartma tozu *Alabildiği kadar un Şerbeti için; *2 su bardağı şeker *2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
Tart Kalıbında Kremalı Revani Tarifi İçin Malzemeler *2 adet yumurta *Yarım su bardağı şeker *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım su bardağı süt *1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu *1 su bardağı irmik *1 su bardağı un Kreması için; *2 su bardağı süt *1 tepeleme yemek kaşığı un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Tart Kalıbında Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler *2 yumurta *1 çay bardağı şeker *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 su bardağı un *1 su bardağı irmik *Çeyrek portakal kabuğu rendesi *1 paket vanilya *1 paket kabartma tozu Şerbeti için; *15 su bardağı şeker *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Muhallebili Revani (Tam Tarif) Tarifi İçin Malzemeler *3 tane yumurta *4 çorba kaşığı şeker *1 bardak yoğurt *1 *çay bardağı zeytinyağı *1 bardak irmik *1 tepeleme su bardağı un *Kabartma tozu 1 paket *1 limonun kabuğunun rendesi Şerbeti için; *3 su bardağı su **3 su bardağı şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt