Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 4 yemek kaşığı krema
Tart Kalıbında Muhallebili Süslü Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ek ederek çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbımıza ortadan başlayarak yavaşça döküyoruz.
- Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.
- Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz. Yaklaşık 25dk pişirelim.
- Kekimiz pişerken un, şeker ve süt ile muhallebimizi pişiriyoruz, muhallebi yoğunlaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
- Margarin ve vanilyayı ek edip, bir mühlet çırpıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa yayalım.
- Kremayı küçük bir tavaya alıp ısıtalım ve üzerine damla çikolatayı ekleyip karıştıralım ve dilediğimiz formda süsleyelim.
- En az 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.